Varför?

Världen förändras snabbt och stora delar av vårt samhälle genomgår fortfarande en digitaliseringsresa i någon form. Den digitala tekniken spelar en avgörande roll i varje organisation och verksamheter som inte hängt med på resan kommer att få det svårt att försvara sin plats på marknaden.

För att lyckas med ett digitaliseringsprojekt krävs det att hela organisationen förstår värdet och är beredda på förändringen. Det betyder att leda en digitaliseringsresa är en tuff utmaning som kräver bred kompetens och ett tydligt och starkt ledarskap.

Vem?

Vinnaren av årets digitaliseringsledare är en person som har lett sitt team eller organisation från punkt a till punkt b. Personen är medveten om att digitaliseringsresan är nära knuten till människorna som påverkas av den och ser därför till att få människorna att trivas med att arbeta med tekniken och få tekniken att jobba för dem.

Genom sitt ledarskap har vinnaren sett till att verksamheten på ett smidigt sätt transformerats och anpassats till dagens digitala verklighet och samtidigt kunnat påvisa effektivisering och skalbarhet.

Ledarskap

Tidigare vinnare

2022

Stora Ingenjörspriset Ledarskap 2022 – delades ut av Försvarsmakten
Vinnare: Marie Brattberg, Recorded Future (mottogs av Simon Brattström)

Juryns motivering:

Genom ett lyhört ledarskap får man individer och team att prestera mer än vad de själva förväntat sig. Ett gott ledarskap skapar trygghet och får gruppmedlemmarna att må bra och växa. Försvarsmaktens värdegrund är baserad på öppenhet, resultat och ansvar – något som kännetecknar årets vinnares ledarskap. I sin roll som Chief Strategy Officer på cybersäkerhetsföretaget Recorded Future leder hon företagets nästan 900 medarbetare mot att bli den bästa versionen av sig själva, samtidigt som de uppnår sina strategiska mål globalt. Hon är en stark ledare som inspirerar sina medarbetare att följa henne, samtidigt som hon är en ödmjuk och prestigelös person som alltid är villig att lyssna.

I juryn
:
Hélène Barnekow – Partner Ascension AS
Anna Wikland – VD Google Sverige
Mattias Svedin – Chef, Försvarsmakten Logistik

Juryn

I juryn för Stora Ingenjörspriset i Ledarskap 2023 sitter följande personer

Petronella Posti

Senior Specialist Data & AI
Microsoft

Kristina Bexelius

Kommunikationsansvarig,
Linti Group

Anna Kleine

Helene Högberg

Nomineringarna för Stora Ingenjörspriset 2023 har inte öppnat än

Nominera

Fyll i nedan för att nominera en person. Vi behöver dina uppgifter för möjligheten att komplettera nomineringen.

    Välj kategori:

    För att kunna verifiera nomineringen ber vi om en referens som vi kan ta kontakt med för vidare dialog.


    Start typing and press Enter to search

    Shopping Cart