Varför?

Vi på Vattenfall utvecklar lösningar och tar fram innovationer för att göra det möjligt att leva fossilfritt inom en generation. Innovationer är avgörande för samhällets utveckling och vår framtid. Genom att dela ut priset Årets Ingenjör i kategorin Innovation vill vi hylla de nya innovationer som möter framtidens krav och möjliggör ett hållbart samhälle.

Vem?

Vinnaren av Stora Ingenjörspriset i Innovation kan vara en ingenjörsindivid eller ett helt team med övervikt av ingenjörskompetens. 

Vinnaren har under 2021 arbetat med innovationsprojekt för att lösa delar av samhällets utmaningar. Resultatet av arbetet är redan synligt. 

Innovation

Tidigare vinnare

2022

Stora Ingenjörspriset Innovation 2022 – delades ut av Vattenfall
Vinnare: Antonio Capezza för SaniSOLE

Juryns motivering:

Innovation är en kombination av kreativitet, entreprenörskap, ledarskap och ämneskunskap. Innovation kan vara disruptiv och förändra stora system eller inkrementell och förädla existerande system. I vår tid, med stora utmaningar inom klimat och miljö, behövs innovation än mer och blir alltmer viktigt. Juryn har bedömt de nominerade utifrån allt detta och hittat en vinnare som med hjälp av idogt systematiskt arbete förverkligat en produkt som har stor potential att göra det möjligt för många människor att minska sitt klimatavtryck och använda en miljövänlig och cirkulär produkt med bibehållen kvalitet. Antonio Capezza tillsammans med teamet bakom Sanisole vinner för sitt arbete med återvinningsbara och miljövänliga sanitetsprodukter.

I juryn
:
Linnea Kvist – Kommunikationschef, Innovationsföretagen
Paulina Modlitba – Programdirektör, Women in Tech
Jonas Wilde – Director Generation Research & Development, Vattenfall

Juryn

I juryn för Stora Ingenjörspriset i Innovation 2023 sitter följande personer

Linnea Kvist

Kommunikationschef,
Innovationsföretagen

Märtha Rehnberg

Grundare
Dare Disrupt

Jonas Wilde

Director Generation
Research & Development,
Vattenfall AB

 

Kristina Bexelius

Kommunikationsansvarig,
Linti Group

Nomineringarna för Stora Ingenjörspriset 2023 har inte öppnat än

Nominera

Fyll i nedan för att nominera en ingenjörsindivid eller ett team. Vi behöver dina uppgifter för möjligheten att komplettera nomineringen.

    Välj kategori:

    För att kunna verifiera nomineringen ber vi om en referens som vi kan ta kontakt med för vidare dialog.


    Start typing and press Enter to search

    Shopping Cart