Spela videoklipp

Vinnare

Vinnare av Stora Ingenjörspriset i Digitalisering 2021 är Programledningen för projektet Digitaliserad vinterväglagsinformation

“Det känns otroligt hedersamt att få ta emot det här priset, framför allt när man ser den hårda konkurrensen. Det känns som ett bevis på att projektet arbetar i rätt riktning och med rätt saker. Priset ger oss en morot att arbeta vidare för att skapa värde för våra trafikanter”, säger Christian Eriksson, enhetschef verksamhetsstyrning på Trafikverket och mottagare av priset.

Juryns motivering
Vinnaren riktar strålkastarljuset mot de stora möjligheter som finns genom digitalisering och utveckling av ekosystemet för transporter i en hållbar riktning. Genom partnerskap och samarbeten har vinnaren anammat digitalisering som verktyg på ett kreativt sätt. Lösningen skapar värde för samhället genom positiv effekt på framkomligheten på våra vägar, minskad klimatbelastning och högre säkerhet i trafiken. I lösningen ser vi en långsiktighet och en skalbarhet som framgent har stor potential att påverka transporter även globalt.

I juryn
Judith Wolst – Entreprenör, föreläsare och digital strateg
Mikael Cato – Chief Digital Officer & SvP, Scania
Tim Bräck – Vd, Linti Group
Helena Torhage – Head of Communications, Linti Group

Priset presenteras av Scania.

Finalister

Programledningen för Digitaliserad vinterväglagsinformation. Svenska vägar, som de första i världen, har kopplats upp och miljontals mätvärden talar i realtid om huruvida vägarna är hala mm.

David Jirout har utvecklat Carbon cost visualisation som underlättar för projektören att fatta klimatsmarta beslut och därmed minska projektets klimatavtryck.

Wouter Verbeeck & Måns Skytt har utvecklat en fullt automatiserad end-2-end lösning för optimeringen av produktionen i Vattenfalls vattenkraftverk.

Björn Skoogh har utvecklat Twinfinity® – en digital fastighetsplattform för visualisering av all byggnads- affärs- och driftinformation för ett fastighetsbestånd och underlättar affärs- och förvaltningsrelaterade beslut.

Openhack, ”Hack the Crisis” – med fokus på de utmaningar Covid-19 skapat. 7400 deltagare resulterade i 521 lösningsförslag fördelat på rädda liv, samhällen och företag.

Varför?

Genom att dela ut ett pris i digitaliseringspris vill vi uppmärksamma digitaliseringens möjligheter. Vi vill öka förståelsen och kunskapen kring vad nyttjandet av digital teknik kan medföra för positiva resultat i den egna verksamheten eller för samhället. 

Vem?

Vinnaren av Stora Ingenjörspriset i Digitalisering kan vara en ingenjörsindivid eller ett helt team med övervikt av ingenjörskompetens.

Priset kommer gå till en person eller ett team för arbete som skett under 2020, där resultaten är tydliga och gör stor skillnad för samhälle/egen verksamhet och/eller individ. Vi kommer titta på hur man nyttjat digitaliserings möjligheter, sin egen kreativitet och förmåga att skapa en lösning som inte varit möjlig utan digital teknik. 

Juryn

I juryn för Stora Ingenjörspriset i Digitalisering sitter följande personer

Judith Wolst

Mikael Cato

Tim Bräck

Helena Torhage

Nominera

Fyll i nedan för att nominera en ingenjörsindivid eller ett team. Vi behöver dina uppgifter för möjligheten att komplettera nomineringen. Sista dag för att nominera är 10e mars.

    Välj kategori:

    För att kunna verifiera nomineringen ber vi om en referens som vi kan ta kontakt med för vidare dialog.


    Start typing and press Enter to search

    Shopping Cart